Online communicatie scholen

Met mijn bedrijf help ik ook schoolorganisaties om goed gebruik te maken van de mogelijkheden van het web.

Een goede online communicatie is van wezenlijk belang voor een school. Ouders en leerlingen in spe moeten begrijpen waar je voor staat en geënthousiasmeerd raken en blijven.

contenstrategie

“Moet je als school Facebookvrienden worden met je leerlingen?”
“We zijn al actief op LinkedIn en Twitter, moeten we nu ook nog een pagina op Instagram en Pinterest?”
“Is een nieuwsbrief nog wel nodig?”
“Waarom klikken bezoekers niet door op onze site?”
“Hoe kunnen we de ouders het beste bereiken?”

Met al die platforms, apps, sites en programma’s is de neiging groot om dan maar overal accounts te nemen en daar dezelfde content te verspreiden. Maar is het effectief? En hou je dat vol? Waar zitten leerlingen en ouders op te wachten? En wanneer? En hoe?

Strategie
Ik heb een achtergrond in internet, webmarketing & communicatie en heb de laatste jaren kennis en ervaring opgedaan in het onderwijs. Ik heb een pedagogisch-didactische aantekening en geef regelmatig naschoolse lessen op basisscholen en gastlessen op VO en MBO.

Zodoende kan ik scholen goed op weg helpen met hun online strategie om bijvoorbeeld ouders te enthousiasmeren voor de school, of (oud)-leerlingen te bereiken.

Webtekst
Bovendien ben ik zeer bedreven in het schrijven van (web)teksten. Zowel redactioneel en journalistiek (artikelen, interviews, verslaggeving, bureau- en eindredactie) als op het gebied van (web) marketing en communicatie (nieuwsbrieven, teksten voor websites, jaarverslagen en communicatieplannen). Aantrekkelijke, heldere, bondige en soepele teksten, altijd met de doelgroep in het achterhoofd, zoekmachine geoptimaliseerd (SEO) en geschikt voor het web.

Met deze kennis kan ik schoolorganisaties goed helpen met voor hen tijdrovende klussen als een nieuwsbrief, het optimaliseren van de website, of bijvoorbeeld het redigeren van het jaarverslag.

Neem contact op voor een offerte.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *