Digitale verhalen maken

Leer hoe je met verschillende digitale tools en op verschillende platforms jouw verhaal kunt delen, in tekst en beeld. Voor ZZP-ers, werkzoekenden, of mensen die het gewoon leuk vinden dit uit te proberen.

digital storytellingEven een geinig kattenfilmpje delen op Facebook. Online commentaar geven op een TV-programma of artikel in een krant. Vakgenoten laten weten met welk project je bezig bent op LinkedIn. Overal verspreiden we losse flarden van onszelf over het internet. Meestal zijn het reacties op wat anderen doen of doorsturen.
Met de workshops ‘Digitale verhalen maken’ gaan we zélf creëren! Vanuit het hart, maar wel strategisch aangepakt. Want een prachtig verhaal maken dat niemand ziet is niet de bedoeling!

Je leert:

  • Wat de basisprincipes zijn van elk verhaal en hoe je dit toepast
  • Hoe je verschillende digitale media kunt gebruiken voor jouw verhaal
  • Hoe je met jouw verhaal (over je vak, hobby) anderen kunt interesseren

Je krijgt tips en tricks, maar je gaat tijdens de workshops vooral zelf en met elkaar aan de slag met bijvoorbeeld het maken van een filmpje of een ‘story’ op Instagram. Al naar gelang het animo en de wensen kunnen er eventueel vervolg-workshops worden gepland.

De workshops ‘Digitale verhalen maken’ vinden plaats op de vrijdagavond in het medialab van FluXus te Zaandam. Ze zijn elk 2 uur en kosten 47 euro per keer (excl. 21% BTW).
Tijd van de workshops: 19.30-21.30 uur.

Data:
22-9: Bloggen
Hoe zorg je ervoor dat je origineel bent en opvalt?
6-10: Facebook
Mogelijkheden met tekst, beeld en (live) video.
20-10: Instagram
Visual storytelling via foto’s, hashtags en ‘stories’.
17-11: LinkedIn
Hoe kun je, naast het neerzetten van een goed profiel, actief bijdragen aan je netwerk?
15-12: Filmpjes maken
Digitale verhalen vertellen via video’s: hoe doe je dat?

Kijk voor de volgende data op de site van FluXus.