Het Webatelier

Aan je
eigen
site
werken
is leuk!
Ook als je geen nerd bent 🙂

 

Het Webatelier is er voor ondernemers die samen willen werken aan hun website en online marketing.

Als zelfstandige moet je behoorlijk digitaal vaardig zijn om aan klanten te komen. Heb je daar moeite mee, of werk je er liever samen aan, kom dan naar het Webatelier!

Online zichtbaar zijn

Het kan zijn dat je iets unieks hebt bedacht waar waanzinnig veel behoefte aan is en je een gigantisch netwerk hebt. Dan gaat alles misschien vanzelf. Maar waarschijnlijk doe jij als ondernemer aan promotie om aan opdrachten te komen. Online zichtbaar zijn hoort daarbij. Je laat een enorm potentieel liggen als je het web niet inzet voor je bedrijf.

In deze tijd van ontplofte mailboxen en een gigantische hoeveelheid aan informatie, richt je je online marketing zo in dat het mensen aanspreekt en tot actie aanzet. En wel meteen, want met een paar seconden zijn ze alweer afgeleid.

Je onderscheidt jezelf van andere ondernemers en maakt je bedrijf aantrekkelijk voor je doelgroep. Een schat aan programma’s en digitale tools staat hiervoor tot je beschikking. Hiermee kun je al je creativiteit gebruiken om te laten zien wie jij bent als ondernemer, wat je doet en hoe jij de zaken aanpakt.

Zo vergroot je je online zichtbaarheid en trek je klanten naar je toe. Natuurlijk zijn social media hiervoor ook belangrijk, maar je website is de basis. Die biedt het complete plaatje en is jouw instrument.

Maar hoe pak je dat nou aan? Zodat het je niet al teveel tijd kost en wel wat oplevert? Hoe vind je de balans tussen laten zien wat jij in huis hebt en waar je klanten op zitten te wachten? En hoe doe je dat op een manier die bij je past? Misschien ben jij ook zo'n ondernemer die online marketing voor zich uit schuift, of het maken van je website hebt uitbesteed. Waarna je merkt dat het toch nog niet echt lekker loopt.

Website maken

In het Webatelier ga je zelf aan de slag met het (beter) maken van je website en het opzetten van je marketing. Uiteraard ben ik aanwezig om te helpen met tips en ideeën. En helpen we elkaar! Al naar gelang de behoefte kunnen we ook oefenen met filmpjes, bloggen of social media.

Met het Webatelier richt ik mij met name op vrouwelijke ZZP'ers van 40 jaar en ouder. Zij zijn vaak veel te bescheiden op het web. Hierdoor zijn ze weinig online zichtbaar. Ik wil hen graag helpen dit te verbeteren, zodat hun bedrijf groter kan groeien. Maar ook om tegenwicht te bieden. Het web lijkt nu soms in bezit te zijn genomen door schreeuwers, oppervlakkigheid en het idee dat je vooral jong moet zijn. Ik ben ervan overtuigd dat de onderneemsters kunnen zorgen voor meer wijsheid en creativiteit op het web.

Praktische informatie

Het Webatelier is wekelijks open op de vrijdagochtend van 10 tot 11.30 uur, startend vanaf 18 mei 2018.
Locatie: FluXus, Klaas Katerstraat 7b Zaandam.
Kosten: €37,- (excl. btw) per maand.

Er zijn laptops aanwezig.

Reserveer je plek: