Over 2MW

Ik wil kinderen, jongeren en volwassenen enthousiasmeren om bij te dragen aan een leuker web.

Het web is een geweldige plek waar je veel ideeën kunt opdoen. Nieuwe expressiemiddelen kunt uitproberen en originele content daarmee maken. Heel makkelijk in contact kunt komen met allerlei interessante en nuttige mensen en kennis met hen delen. Hier heb ik in mijn werk als redactie- en marketingcommunicatie medewerker in de media jarenlang de vruchten van geplukt.

Helaas veroorzaakt het wereldwijde web ook allerlei problemen en dilemma’s waar je vroeg of laat mee te maken kunt krijgen. Zoals trollen en cyberpesters, een overvloed aan informatie (vaak volgens hetzelfde format), het opslurpen van je aandacht, nepaccounts en hoaxen, algoritmes die bepalen in welke filterbubble je hoort, big data en privacy schendingen. Om maar wat te noemen.

foto 2MW/Muriel Warners

Fotograaf: Tim Knol

Mediawijsheid

Dat kan ik niet allemaal voor je oplossen. Wel leer ik met mijn bedrijf 2MW kinderen, jongeren en ZZP’ers mediawijs met het web om te gaan. Dit doe ik door mijn klanten te begeleiden bij het creëren van content met digitale tools. Door zelf te ontdekken, ervaren en maken leer je volgens mij het beste hoe de online wereld in elkaar steekt en hoe je daar aan wil bijdragen. Doordat je digitaal vaardiger wordt krijg je meer grip op het web en kun je gaan werken aan een online identiteit of ‘personal brand’ die eigen is.

Een schat aan programma’s en digitale tools staat hiervoor tot onze beschikking. We zijn allemaal zelf media-producent geworden en kunnen het beste van onszelf laten zien.

Wat ik doe met 2MW:
– Kinderen en jongeren leren hoe ze animaties en websites kunnen maken
– Gastlessen geven over media en mediawijsheid in VO en MBO/HBO
– Het geven van trainingen over social media, WordPress, bloggen, webredactie, personal branding
– Schrijven over mediawijsheid, ict en ontwikkelingen op online gebied. Ontvang de nieuwsbrief gratis in je mailbox.

Als ik zie hoe voldaan klanten zijn als ze hun eigen oplossingen weten te vinden, hoeveel plezier het ze geeft om zelf iets te maken wat door anderen wordt gewaardeerd, dan heb ik het gevoel dat zij en ik bijdragen aan een leuker web.

Ook bijdragen aan een leuker web? Bekijk hier hoe ik je daarbij kan helpen!

Ik ben ook te boeken als gastspreker via ZijSpreekt.

Zie ook: 2MW in de media.

Enkele klanten:

“Muriel functioneert uitstekend in haar werkzaamheden voor de klas. Haar vakkennis is voor de doelgroep meer dan goed. Ook de relatie die zij met de leerlingen weet op te bouwen is goed en zij weet de juiste benadering te vinden voor de leerlingen. En zij beschikt over goede pedagogische kwaliteiten.”
Grace Otto-de Haart, afdelingsleider Comenius College Hilversum

“De kinderen waren enorm enthousiast en zo ook de school. Voor nieuwe mediaopdrachten zal ik haar zeker benaderen.”
Monique Hendriks, Krea Varia n.a.v. naschoolse activiteiten ict en mediawijsheid op OBS de Komeet Krommenie

“Dank voor je fijne lessen, ik vind dat je prima lesgeeft – je hebt me flink op weg geholpen en mijn ongericht-digibete angsten voor het zelf maken van een website weggenomen.” Juliette Berkhout, deelneemster cursus Website maken met WordPress.

Bedankt voor je interessante verhaal, ik heb weer allemaal nieuwe dingen geleerd.”
Petra Boelhouwer, innovatie en ontwikkeling bibliotheek Veenendaal n.a.v. lezing jongeren en social media.

“Hoi juf Muriel, Ik ben erg enthousiast voor de volgende les! Het was vandaag leuk en leerzaam. Ik heb heel veel geleerd van u de afgelopen weken.”
Leerlinge Rana, basisschool de Botteloef Amsterdam.

“Wij vonden het een leuke en zinvolle avond. Ik merkte dat ik bij thuiskomst honderduit aan het vertellen was.”
Sabrina Keinemans, ouderraad OBS Den Boogerd, n.a.v ouderavond veilig internet.

Logo NOMCedubloggersaangesloten bij Mediawijzercrkbo registratie