Over 2MW

Via digitale middelen stimuleer ik kinderen en volwassenen om authentieke denkers en makers te worden. Zo hoop ik bij te dragen aan een mooiere online wereld.

Het web is een geweldige plek waar je veel ideeën kunt opdoen. Nieuwe expressiemiddelen kunt uitproberen. Heel makkelijk in contact kunt komen met allerlei interessante en nuttige mensen. Hier heb ik in mijn werk als journalist en marketingcommunicatiemedewerker in de media jarenlang de vruchten van geplukt.

Helaas veroorzaakt het wereldwijde web ook allerlei problemen en dilemma’s. Zoals trollen, een overvloed aan  informatie, gebrek aan focus, nepaccounts, gewelddadige games en privacy schendingen.

Les games maken op de basisschool

©2MW Les games maken op de basisschool

Daarom vind ik het belangrijk dat iedereen van jongs af aan leert hoe hij of zij mediawijs met het web kan omgaan. Kritisch, creatief en vooral: authentiek.

Om dit te bewerkstelligen ben ik me 4 jaar geleden als zelfstandige gaan richten op iedereen die de digitale vaardigheden van zijn kinderen/leerlingen wil vergroten, of die van zichzelf. Inmiddels geef ik veel les in het onderwijs, maar ook trainingen aan volwassenen.

Mediawijsheid

Anders dan bij veel andere mediawijsheidprofessionals focus ik niet zozeer op ‘de gevaren van internet’ maar op het versterken van de mooie kant ervan. Niet alleen via voorlichting, maar door klanten zelf te laten ontdekken, ervaren en maken. Ik vind het belangrijk dat je op je eigen manier leert en ideeën ontwikkelt.

  • Ik geef losse cursussen en lessen op school voor kinderen en jongeren.
  • Ik geef trainingen waarmee leerkrachten inzicht en inspiratie opdoen om de verschillen tussen leerlingen qua digitale geletterdheid te verkleinen. Naar pagina.
  • Ik geef tweewekelijks nieuws en informatie over mediawijsheid in het onderwijs. Ontvang het gratis in je mailbox.
  • Ook schrijf ik in opdracht over mediawijsheid en adviseer onderwijsinstellingen over hun online strategie. Naar pagina.
  • Hiernaast geef ik cursussen en trainingen aan volwassenen in o.a. websites maken en bloggen met WordPress, werk zoeken via social media en omgaan met de iPad.

Door zelf actief met digitale tools iets te maken leer je volgens mij het beste hoe de online wereld in elkaar steekt en hoe je daar aan wil bijdragen. Je krijgt op je eigen wijze meer grip op het web.

Mooiere online wereld

Als ik zie hoe trots leerlingen zijn als hun game door anderen wordt gespeeld, hoe ze hun eigen oplossingen weten te vinden als een digitale tool niet doet wat ze willen, en helemaal hun eigen animatie of website maken van de voorbeelden die ik geef: dan heb ik het gevoel een steentje te hebben bijgedragen aan een mooiere online wereld.

Vragen? Offerte? Neem contact op!

Ik ben ook te boeken als gastspreker via ZijSpreekt.

Zie ook: 2MW in de media.

Enkele klanten:

“Muriel functioneert uitstekend in haar werkzaamheden voor de klas. Haar vakkennis is voor de doelgroep meer dan goed. Ook de relatie die zij met de leerlingen weet op te bouwen is goed en zij weet de juiste benadering te vinden voor de leerlingen. En zij beschikt over goede pedagogische kwaliteiten.”
Grace Otto-de Haart, afdelingsleider Comenius College Hilversum

“De kinderen waren enorm enthousiast en zo ook de school. Voor nieuwe mediaopdrachten zal ik haar zeker benaderen.”
Monique Hendriks, Krea Varia n.a.v. naschoolse activiteiten ict en mediawijsheid op OBS de Komeet Krommenie

“Dank voor je fijne lessen, ik vind dat je prima lesgeeft – je hebt me flink op weg geholpen en mijn ongericht-digibete angsten voor het zelf maken van een website weggenomen.” Juliette Berkhout, deelneemster cursus Website maken met WordPress.

Bedankt voor je interessante verhaal, ik heb weer allemaal nieuwe dingen geleerd.”
Petra Boelhouwer, innovatie en ontwikkeling bibliotheek Veenendaal n.a.v. lezing jongeren en social media.

“Hoi juf Muriel, Ik ben erg enthousiast voor de volgende les! Het was vandaag leuk en leerzaam. Ik heb heel veel geleerd van u de afgelopen weken.”
Leerlinge Rana, basisschool de Botteloef Amsterdam.

“Wij vonden het een leuke en zinvolle avond. Ik merkte dat ik bij thuiskomst honderduit aan het vertellen was.”
Sabrina Keinemans, ouderraad OBS Den Boogerd, n.a.v ouderavond veilig internet.

Logo NOMCedubloggersaangesloten bij Mediawijzer