Over Muriel Warners

Muriel Warners is Storycoach en helpt ondernemers hun verhaal te vertellen. Daarmee combineert ze haar passie voor schrijven, internet en marketing.

Daar loop ik dan. Ik ga de wachtruimte uit met de vrolijke geboortekaartjes. En ik weet nu: bij mij gaat dit dus niet gebeuren. Dus ik moet een ander pad voor mezelf gaan creëren nu het bij mij blijkbaar niet op de geijkte manier gaat.
Over Muriel Warners - mijn verhaal
Dat ervaar ik ook als ik na mijn studie voor langere tijd naar Afrika ga. Om percussie te spelen en over films te schrijven. Een fascinerende tijd. Maar terug in Nederland moet ik mijn leven weer een nieuwe richting geven.

En als ik als veertigplusser besluit zelfstandige te worden. Zonder enige ondernemerservaring, maar met een enorme drive. In een nieuw veld online, met héél veel andere ZZP’ers.

Wat heb je de wereld te bieden?

Als je steeds maar weer je eigen weg moet zien te vinden in een nieuwe omgeving ben je gewend aan een hoop soul-searching. Goede businesscoaches, podcasts, boeken, mezelf vragen stellen en veel schrijven hebben mij daarbij geholpen. Zo leer je steeds beter luisteren naar wat je wel en niet wil.

Maar door al die informatie en adviezen en je eigen blinde vlekken kan je ook het zicht op je pad kwijt raken. Op wat je de wereld nou echt te bieden hebt. Wat en wie je eigenlijk wil bereiken. En hoe je dat het beste doet.

Ik zie veel ondernemers hierover tobben. Ze vinden het lastig om de juiste klanten te krijgen. Hebben een soort ‘u roept wij draaien’ gevoel. En dat is waarschijnlijk niet waarom je zelfstandig bent geworden.

Online resulteert het vaak in een aangepast plaatje dat niks authentieks meer heeft. Websites met holle frasen, wollig taalgebruik: teksten over jezelf die niet pakkend zijn en dus niet resoneren bij mensen. Terwijl het juist in deze tijd essentieel is om goed te kunnen overbrengen wat je voor je klant kan betekenen.

Wat is je verhaal?

Door het ondernemerschap ben ik erachter gekomen dat je met veel meer plezier kan werken als je helder hebt wat jouw unieke kwaliteiten en wensen zijn. Je gaat dan niet meer alle kanten op maar focust je op jouw eigen pad. Zowel met je bedrijf als in je marketing.

Maar ik weet hoe lastig het kan zijn dit van jezelf te zien. Daarom help ik jou als professional je verhaal te maken. Daarmee krijg je helder wat jouw waarde is en kun je dit goed verwoorden. En dat maakt je aantrekkelijk voor klanten.

Oftewel: je kan pas waardevolle connecties leggen met anderen als je verbonden bent met jezelf. Deze visie bepaalt mijn pad en hoe ik jou help.

Wat ik voor je kan betekenen:

Ik help je met:

  1. Het verwoorden van het verhaal van jouw bedrijf
  2. En hoe je van daaruit je storytelling en contentmarketing het beste aanpakt.

Zodat je duurzaam klanten naar je toe kan trekken die bij je passen.

Liever eerst zelf aan de slag? Bestel dan mijn gratis e-book!

Wat kan die Muriel Warners?

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven bezig met het maken van de verhalen van anderen. Als kind deed ik dat geregeld stiekem, door ze af te luisteren en op te nemen met mijn cassetterecorder 🙂 En ik schreef heel veel. Dat ben ik altijd blijven doen.

Toen ik op redacties ging werken (o.a. bij Radio Noord-Holland, Sanoma en NU.nl) leerde ik goede vragen stellen en dit aantrekkelijk verwoorden in een heldere tekst. Het was voor mij pas geslaagd als ik de essentie van iemands verhaal te pakken had. Daarna maakte ik de overstap naar marketingcommunicatie bij de Wereldomroep en stortte me op online marketing en social media.

En nu ben ik Storycoach. Daarmee combineer ik mijn passie voor schrijven, internet en marketing. En wil ik ZZP’ers inspireren hun verhaal te ontdekken en zich daarmee krachtig in de markt te zetten. Om zo mooie connecties met anderen te gaan leggen. Zodat we er met elkaar een fijn en divers web van maken.

Enkele klanten van Muriel Warners:

Muriel heeft mij goed geholpen om het verhaal van mijn bedrijf naar boven te halen. Ze stelt hele goede vragen die je helpen de dingen scherp te krijgen. Haar concrete aanwijzingen zetten je op het goede spoor om je verhaal nog krachtiger neer te zetten!
Evelyn Verburgh, Vitamine Eef

Muriel Warners is een geduldige docent, die goed inspeelt op waar jouw vragen en behoeften liggen. Ze heeft me een boel vragen gesteld waardoor ik aan de gang ben gegaan met de gehele rebranding van mijn mediacoachpraktijk.
Eliane Groenendijk, MediaSwitch

Ik heb tijdens de cursus een complete website gemaakt voor mijn eigen zaak op het gebied van onderwijsbegeleiding. Vooraf zag ik er een beetje tegen op, want ik ben geen techneut, maar door de opbouw van de bijeenkomsten en de hulp van Muriel Warners is het goed gelukt.
Petra Reedijk, onderwijsadviseur

Dank voor je fijne lessen, ik vind dat je prima lesgeeft – je hebt me flink op weg geholpen en mijn ongericht-digibete angsten voor het zelf maken van een website weggenomen.
Juliette Berkhout, auteur

Bedankt voor je interessante verhaal, ik heb weer allemaal nieuwe dingen geleerd.
Petra Boelhouwer, innovatie en ontwikkeling bibliotheek Veenendaal