Over Muriel Warners

Storycoach Muriel Warners helpt ondernemers teksten te maken met hart en smoel. Zodat ze meer kunnen betekenen met hun bedrijf.

Daar loop ik dan. Ik ga de wachtruimte uit met de vrolijke geboortekaartjes. En ik realiseer mij nu: dit gaat dus niet gebeuren in mijn leven. Nu het gangbare er voor mij niet in zit moet ik een ander pad voor mezelf gaan vinden.

Over Storycoach Muriel WarnersMaar ik kies er ook geregeld zelf voor om de dingen op mijn manier te doen. Bijvoorbeeld als ik na mijn studie niet een baan zoek maar voor langere tijd naar Afrika ga. Om percussie te spelen, regisseurs te interviewen en over het leven daar te schrijven. Een fascinerende wereld vol met verhalen. Terug in Nederland vind ik dat ook bij de radio.

Veel later maak ik als veertigplusser de switch naar het zelfstandig ondernemerschap. Zonder enige ondernemerservaring, maar met een enorme drive en een hoofd vol ideeën. En twintig jaar ervaring met webtekst en online marketing.

Wat heb je de wereld te bieden?

Als je steeds maar weer de drang hebt om je eigen weg te vinden ben je gewend aan een hoop soul-searching. Je gaat bewust nadenken over waar je dan heen wil.

Schrijven heeft mij daarbij altijd geholpen. Om te begrijpen waarom sommige dingen helemaal niet liepen en andere juist wel. En zo helder te krijgen wat je wensen zijn en wat je de wereld te bieden hebt.

Je eigen pad volgen

Misschien heb jij ook het verlangen eindelijk je eigen pad te volgen. Niet meer te doen wat er van je wordt verwacht, maar te gaan voor wat je zelf wil. Jij bepaalt waar je heengaat met je bedrijf, met wie en hoe je werkt.

Ook al is dat eng, eigenlijk weet je best wat dat is. En wil je graag de juiste klanten of opdrachten die bij dat pad passen. Toch heb ik veel ondernemers gesproken die in de praktijk meer een ‘u roept wij draaien’ gevoel hebben. Dat gaat meestal maar een tijdje goed, weet ik uit ervaring.

Vertel het

Ik zie online vaak aangepaste plaatjes die niks authentieks hebben. Websites met holle frasen, lange lappen saaie teksten en wollig taalgebruik. Teksten over jezelf die niet leuk, nieuw of ontroerend zijn en dus niet raken. Dit doet totaal geen recht aan de stoere en gedreven ondernemer die je bent.

Als jij een sterk bedrijf wil waarmee je echt iets kan betekenen, zul je jouw kwaliteiten en visie moeten ‘ownen’. Dus helder hebben voor jezelf wat die zijn. Daarvoor te gaan. En het vertellen.

Wat is je verhaal?

Daarom help ik jou je verhaal te maken. Want ik weet hoe lastig het is dit van jezelf te zien. Je bescheidenheid overboord te zetten. Keuzes te maken. En het dan ook nog eens onder de juiste woorden te brengen. Zelfs al ben je goed in teksten schrijven.

Met je verhaal heb je voor jezelf helder wat jouw ‘why’ is en heb je dit in een pakkende tekst verwoord. Dan ken je het hart van jouw bedrijf. En trek je de klanten aan die daarbij passen. Want je kan pas waardevolle connecties leggen met anderen als je verbonden bent met jezelf. Deze visie bepaalt mijn pad en hoe ik jou help.

Wat ik voor je kan betekenen:

Ik help je met:

  1. Het verwoorden van het verhaal van jouw bedrijf
  2. En hoe je van daaruit je storytelling, websiteteksten en contentmarketing het beste aanpakt.

Zodat je duurzaam klanten naar je toe kan trekken die bij je passen.

Liever eerst zelf aan de slag? Bestel dan mijn gratis e-book!

Wat kan die Muriel Warners?

Eigenlijk ben ik al mijn hele leven bezig met het maken van de verhalen van anderen. Als kind deed ik dat geregeld stiekem, door ze af te luisteren en op te nemen met mijn cassetterecorder 🙂 En ik schreef heel veel. Dat ben ik altijd blijven doen.

Toen ik op redacties ging werken (o.a. bij Radio Noord-Holland, Sanoma en NU.nl) leerde ik goede vragen stellen en dit aantrekkelijk verwoorden in een heldere tekst. Het was voor mij pas geslaagd als ik de essentie van iemands verhaal te pakken had. Al vanaf 2000 deed ik dat online. De laatste 6 jaar in loondienst maakte ik de overstap naar marketingcommunicatie bij de Wereldomroep en stortte me op online marketing en social media.

En nu ben ik Storycoach. Daarmee combineer ik mijn passie voor schrijven, internet en marketing. En wil ik jou inspireren je verhaal te ontdekken en je daarmee krachtig in de markt te zetten. Om zo mooie connecties met anderen te gaan leggen. Zodat we er met elkaar een fijn en divers web van maken.

Enkele klanten van Muriel Warners:

Muriel heeft mij goed geholpen om het verhaal van mijn bedrijf naar boven te halen. Ze stelt hele goede vragen die je helpen de dingen scherp te krijgen. Haar concrete aanwijzingen zetten je op het goede spoor om je verhaal nog krachtiger neer te zetten!
Evelyn Verburgh, Vitamine Eef

Muriel Warners is een geduldige docent, die goed inspeelt op waar jouw vragen en behoeften liggen. Ze heeft me een boel vragen gesteld waardoor ik aan de gang ben gegaan met de gehele rebranding van mijn mediacoachpraktijk.
Eliane Groenendijk, MediaSwitch

Ik heb tijdens de cursus een complete website gemaakt voor mijn eigen zaak op het gebied van onderwijsbegeleiding. Vooraf zag ik er een beetje tegen op, want ik ben geen techneut, maar door de opbouw van de bijeenkomsten en de hulp van Muriel Warners is het goed gelukt.
Petra Reedijk, onderwijsadviseur

Dank voor je fijne lessen, ik vind dat je prima lesgeeft – je hebt me flink op weg geholpen en mijn ongericht-digibete angsten voor het zelf maken van een website weggenomen.
Juliette Berkhout, auteur

Bedankt voor je interessante verhaal, ik heb weer allemaal nieuwe dingen geleerd.
Petra Boelhouwer, innovatie en ontwikkeling bibliotheek Veenendaal