Vloggen voor je bedrijf: ga het gewoon doen!

Waarschijnlijk loop je net als ik al een tijdje rond met het idee om te vloggen. Maar gêne weerhoudt je ervan het ook daadwerkelijk te doen. Probeer daar toch overheen te stappen!

Zakelijk vloggen of videomarketing is namelijk een goede aanvulling op de rest van je marketing activiteiten:

    • Als je je video direct op je Facebookpagina zet, geeft Facebook hem veel meer exposure dan een gewoon bericht of een link naar YouTube.
    • Als je je video ook op YouTube zet kom je hoger in de ranking van Google (die twee zijn aan elkaar gelinkt).
    • Video is aantrekkelijk. We vinden het prettig om even naar een video te kijken, ipv weer een tekst te moeten lezen. Daardoor zijn we ook meer geneigd een video te delen op social media.
    • Via video laat je je persoonlijkheid zien.

Tja interessant allemaal. Maar waar moet je het dan over hebben? Je bent als ZZP’er misschien veel thuis aan het werk achter je laptop, niet echt heel boeiend om naar te kijken. Mijn advies: ga naar buiten en begin gewoon! Je bent al jaren met je vak bezig dus je hebt genoeg te vertellen (hou het wel kort). Het hoeft echt niet perfect, zoals je aan mijn video ziet 😉

Neem een selfie stick mee en eventueel een microfoontje. Verder ga je gewoon met je smartphone filmen. Je kunt je filmpje daarna direct op je smartphone bewerken, bijvoorbeeld met Pocketvideo.

Ik geef zelf de voorkeur aan bewerken op mijn laptop. Mail het filmpje dan eerst even naar jezelf. Er zijn vele video editing programma’s. Bij de mac zit iMovie er al op. Ik heb een Windows laptop en gebruik het programma Movavi. Dat is niet duur en snel te begrijpen.

Vlog je mee? Ik zie graag op Facebook wat jij ervan maakt!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.